Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

вторник, 30 април 2013 г.

Палачинки

 Продукти за около 30 палачинки:


  •  5 яйца
  • 1 л. прясно мляко
  • ½ кг. Брашно
  • 2 с. л. олио
  • 1 ч. л. захар
  • щипка сол







Начин на приготвяне:

Разбийте добре яйцата, добавете млякото и след това на малки порции брашното. Разбийте много добре за да няма бучици. Сместа трябва да е една идейка по-гъста от боза. Накрая прибавете олиото, захарта и щипка сол. В добре нагорещен и леко намаслен тиган изсипвайте от сместа с помощта на черпак. Сипвайте по средата на тигана, като разнасяте  по цялото дъно. Когато краищата на палачинката започнат да се отлепят и да покафеняват, можете да обърнете палачинката за да се запече и от другата страна. Не забравяйте след всяка палачинка да намаслявате по малко тигана с помощта на парченце кухненска хартия потопено в мазнина. След изпичането на палачинките, намажете всяка една с течен шоколад, мед или сладко, навийте на руло или на триъгълници и поднесете със сметана.