Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

вторник, 16 април 2013 г.

Руло с кайма

Продукти: 
  • 1 кг. кайма (смес)
  • 1 сурово яйце
  • 1/2 ч. ч. галета
  • 1 ч. ч. вода
  • черен пипер
  • чубрица
  • копър (може да ви е малко странно, но придава невероятен вкус)
  • 3 варени яйца
  • 3 варени моркови
  • 5 кисели краставички
  • 100 гр. кашкавал


Начин на приготвяне:
   Омесете добре каймата със суровото яйце, водата, галетата и подправките. Оставете сместта да престои за два, три часа в хладилника. 
   Каймата се разстеля равномерно (с дебелина около 0,5 см) върху парче найлон, предварително намаслен. Наредете върху нея нарязаните на четвъртинки сварени яйца, морковите и киселите краставички, разрязани на четири по дължина.
   С помощта на найлона навийте на руло и го сложете в предварително намаслена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180º за около 25-30 минути. Малко преди да се изпече рулото го извадете и поръсете с настъргания кашкавал, след което го върнете във фурната до получаването на хубав загар.
   Поднесете със зелена салата или гарнитура по ваш избор!