Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

сряда, 11 юни 2014 г.

Сарми от тиквички



В българската кухня сармите са доста популярно ястие. Днес ще представя една различна рецепта за сарми, но не със зелеви листа, нито с лозови, а сарми от тиквички. Ето и необходимите продукти:

  • oколо 700 гр. тиквички
  • 500 гр. кайма
  • 2 моркова
  • 1 глава кромид лук
  • 1 червена чушка
  • 2 яйца
  • 150 гр. кашкавал
  • 50 мл.олио
  • сол
  • копър
  • черен пипер
   С помощта на картофобелачка или подходящо ренде нарежете тиквичките на тънки широки ленти. Oвкусете лентите от тиквички с олио и сол, и ги изпечете на скара или наребрен тиган.
   Нарежете всички зеленчуци на ситно и ги запържете в олиото. След като се изпържат добавете каймата. Добавете черният пипер и свалете от огъня и поръсете със ситно нарязания копър.
   След като поизстине сместа добавете двете яйца и настържете половината от кашкавала.



 Покрийте стените и дъното на подходяща чаша с лентите от
тиквички, като оставяте лентите да излизат от чашата.


   Така облепената с тиквички чаша я напълнете със сместа от кайма, покрийте с излизащите от чашата лентички, притиснете леко и обърнете сърмичката в намаслената тавата в която ще печете.


   Останалият кашкавал го настържете върху сармите и ги запечете за около 20 минути на 180º.
   Надявам се да ви вдъхновя и да запретнете ръкави!