Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

понеделник, 10 февруари 2014 г.

Ориз по кубински (Arroz a la Cubana)



   Днес ще ви представя едно типично ястие, както за Куба, така и за Испания. Лично аз, като го видях, бях доста предубеден имайки в предвид, че виждам просто бял ориз залят със домати, но като го опитах останах изумен от невероятния вкус на ориз. За мен белият ориз винаги е бил нещо безвкусно, но не и този път. Мисля, че си струва да опитате тази рецепта, която  излиза и доста икономична. И така да започнем с

  Необходимите продукти за четири порции:
  • Една чаша за вода кръгъл ориз
  • 4 супени лъжици зехтин
  • една - две скилидки чесън
  • пържен доматен сос
  • едно бульонче
  • 4 яйца
   Начин на приготвяне:
   Сложете да кипне в една тенджера подсолена вода с малко зехтин и изсипете добре измития ориз. Оставете го около две - три минути да поври, дръпнете от огъня, похлупете го и го оставете във водата за около 10 минути. 
   През това време в един тиган загрейте зехтина и запържете до златисто чесъна, който само сте го чукнали леко (аз използвах пресен чесън).
   Извадете лука и добавете отцеденият ориз и бульончето. Запържете леко и свалете от огъня.
   Така приготвеният ориз се залива с доматеният сос и се  сервира с яйца приготвени на очи.


   Много подходящо ястие за вечеря!