Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

сряда, 29 януари 2014 г.

Гевречета със сусам



   Вярвам, че на всеки му се е случвало да му се прияде нещо, което по една или друга причина не може да го намери в магазините за да си го купи. Аз имам едно решение - веднага преминавам към план "Б", а именно - да си го приготвя в къщи. Такъв е случаят с тези гевречета, които бих искал да споделя с вас.



  Необходими продукти:
  • 1 кг. бяло брашно
  • 40 гр. мая
  • 1 супена лъжица сол
  • 2 супени лъжици захар
  • сусам за поръсване
   
Начин на приготвяне:


   Пресейте брашното и с топла вода, и останалите продукти замесете тесто, като за хляб. Намажете го с олио и оставете за около половин час да втаса. След като тестото е втасало, размесете отново и с помощта на точилка го разтеглете с дебелина около 2 см.
   С ринг или чаша изрежете кръгчета, след което с по-малък ринг изрежете и средата, така че да се получи пръстен.
  Така изрязаните гевречета ги пуснете във кипяща подсолена вода в която сте добавили и една супена лъжица олио. Ако гевречетата се задържат на повърхността, с помощта на вилица ги обърнете за да се сварят от двете страни. Варете гевречетата за около минута - две.
   Извадете ги, наредете ги в тава и поръсете със сусам.
   По желание може да намаслите тавата за да не залепват, ако ли не - постелете хартия за печене.
   Изпечете гевречетата на 200º  за около 15 мин..
   Варете по малко и след изваждането от врящата вода веднага ги слагайте да се изпекат. Ако ги оставите да изстинат, има голяма вероятност да спаднат и да станат прекалено жилави.
   Пожелавам ви успех при приготвянето на тези вкусни гевречета! Добър апетит!