Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

понеделник, 22 април 2013 г.

Пилешко филе с гъби и сметана


Екипът на
                благодари за тази рецепта на главния готвач 
               на TABERNA BALKANIKA в Мадрид


Продукти за 5 порции:

  • 1 кг. пилешко филе
  • 1 л. готварска сметана
  • 1/2 кг. гъби
  • 100 гр. краве масло
  • 200 гр. топено сирене
  • 250 гр. кисели краставички
  • 250 гр. кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • риган
Начин на приготвяне:

   Изпържете гъбите с малко сол в част от маслото, докато изври водата. В останалата част от маслото запържете леко овкусеното със сол, соев сос и черен пипер пилешкото филе. В подходящ съд сложете на дъното половината от изпържените гъби. Върху тях наредете половината от пилешкото филе, половината от нарязаните на тънки ивички кисели краставички, следва цялото топено сирене, отново кисели краставички, пилешко филе и завършете с гъби. Залейте всичко това със сметаната, черният пипер и риганът.
   Така приготвеното ястие го сложете в предварително загрята фурна на 180º за около 10 минути, след което извадете и настържете отгоре кашкавала. Върнете отново във фурната до получаването на хубав загар.