Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

понеделник, 2 септември 2013 г.

Тортия Еспаньола


  

 Какво представлява Тортия Еспаньола? Това е един омлет с картофи.  В някои части на Испания, освен картофи и яйца, се добавя и кромид лук. Аз лично я предпочитам в чистия и вариант. Искам да ви представя метода на приготвяне. Надявам се, рецептата да ви хареса, защото, освен че не е никак трудна за приготвяне, е изключително вкусна и излиза доста евтино. Ето и рецептата:

Продукти:
  • 1 кг. картофи
  • 6 яйца
  • 250 мл. олио или зехтин
  • сол


Начин на приготвяне:

Обелете и измийте картофите. С помощта на 
белачка за картофи, нарежете картофите на тънки ленти (това може да го направите и с помощта на ренде, но картофите ще бъдат доста по-ситни).
Изсипете картофите в тиган с повече мазнина и при непрекъснато бъркане и леко намачкване на картофите (внимавайте да не загорят), изпържете картофите до тяхното омекване. С помощта на решетъчна лъжица извадете картофите от мазнината и ги изсипете в разбитите и подсолени яйца. Готовата смес изсипете в силно сгорещен тиган с незалепващо покритие. Ако мислите, че сместа е много, може да я разделите на две. Дебелината на една тортията  трябва да бъде около 5 - 6 см. 



Печете тортията докато започнат да се появяват бели мехурчета от горната страна.

Идва и един от най-важните моменти при приготвянето на тази рецепта, а именно обръщането.



 В Испания се продават едни специални тигани,


но когато не разполагате с такъв, като мен, може да обърнете тортилята с помощта на капак. Захлупете тигана и обърнете съдържанието върху капака, след което внимателно я върнете
в тигана за изпичането и от другата страна.