Криейтив Комънс договор
This произведение is licensed under a Creative Commons Признание-Споделяне на споделеното 2.5 България License. Блог класация

неделя, 2 юни 2013 г.

Лозови сарми с кайма

-->

   Продукти:
  • Около 50 бр. лозови листа
  • 800 гр. кайма
  • 150 гр. ориз
  • 50 мл. олио
  • 1 глава кромид  лук
  • Черен пипер
  • Червен пипер
  • Джоджен
  • Кълцан лют пипер
  • сол


   Начин на приготвяне:
   Запържете нарязаният на ситно кромид лук в олиото. Добавете каймата пържете до побеляването и. След това добавете хубаво измитият ориз и подправките. Сипете около 200 мл. топла вода, изчакайте водата да се абсорбира от ориза и свалете от огъня.

Ако лозовите листа са пресни, ги бланширайте във вряла подсолена вода, aко са от консерва, само изрежете дебелата част от към дръжката. Вземете с малка лъжичка от оризово-месната смес, сложете я в края на един лозов лист, завийте краищата, така че да не излиза сместа и оформете пурички. 
   На дъното на една тенджера поставете порцеланова чиния, в която да наредите вече оформените сармички. Ако сте използвали лозови листа от консерва, може да залеете сармите с течността, в която са били листата, ако не, използвайте топла вода. Отгоре похлупете отново с порцеланова чиния и сложете на бавен огън да се варят за около час.
хостинг и домейни