Продукти:
- 1 кг. кайма (смес)
- 1 сурово яйце
- 1/2 ч. ч. галета
- 1 ч. ч. вода
- черен пипер
- чубрица
- копър (може да ви е малко странно, но придава невероятен вкус)
- 3 варени яйца
- 3 варени моркови
- 5 кисели краставички
- 100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Омесете добре каймата със суровото яйце, водата, галетата и подправките. Оставете сместта да престои за два, три часа в хладилника.
Каймата се разстеля равномерно (с дебелина около 0,5 см) върху парче найлон, предварително намаслен. Наредете върху нея нарязаните на четвъртинки сварени яйца, морковите и киселите краставички, разрязани на четири по дължина.
С помощта на найлона навийте на руло и го сложете в предварително намаслена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180º за около 25-30 минути. Малко преди да се изпече рулото го извадете и поръсете с настъргания кашкавал, след което го върнете във фурната до получаването на хубав загар.
Поднесете със зелена салата или гарнитура по ваш избор!