- 6 яйца
- 2 ч. ч. захар
- 2 и ½ ч. ч. брашно
- ½ ч. ч. олио
- ½ ч. ч. хладка вода
- 1 ч. л. бакпулвер
- 4 с. л. какао
- ванилия
Начин на
приготвяне:
Разделете
белтъците от жълтъците. Разбийте белтъците с една чаена чаша захар на твърд
сняг. Добавете към тях една чаена чаша брашно
пресято с половин чаена лъжичка бакпулвер и ванилия.
Жълтъците
разбийте с останалата захар до побеляване, добавете олиото и водата, след което
и останалата чаша и половина брашно пресято с половин чаена лъжичка бакпулвер и
ванилията.
Изсипете половината от
жълтъчената смес в предварително намаслена и покрита с хартия за печене 26 см. форма.
Поръсете обилно с какао, отгоре изсипете цялата белтъчена смес, отново поръсете
обилно с какао и завършете с останалата жълтъчена смес. Печете до готовност в
предварително загрята на 180º фурна.