Предлагам ви една много вкусна испанска закуска с изключително сложно име. Приготвянето и отнема буквално не повече от 10 минути (без времето за изпичане). Наподобява на един голям еклер без пълнеж. Надявам се да ви хареса!
-->
Продукти:
- 200 мл. прясно мляко (може и 100мл. вода и 100мл. мляко)
- 50 гр. краве масло
- 140 гр. брашно
- 4 яйца
- 150 гр. захар
- щипка сол
- канела или ванилия
Начин на приготвяне:
Сложете млякото и
маслото да зврят , прибавете щипка сол и при непрекъснато бъркане добавете
брашното. Свалете от огъня и продължете да разбърквате до премахването на
бучките. Към горещата смес започнете да добавяте едно по едно яйцата, като
преди да добавите всяко следващо, сместа
трябва да е станала хомогенна. Така приготвеното тесто го разтлейте в тавичка,
на която предварително е покрито дъното с намаслена хартия за печене. Поръсете обилно тестото със
захарта и ванилията или канелата. Пече се в предварително загрята фурна на 180º, като не трябва да се отваря фурната за
да не спадне тестото. Времето за
изпичане варира между 25 – 35 минути, в зависимост от фурната.