Продукти:
- 1 хляб нарязан на филии
- ½ прясно мляко
- 5 с.л. захар
- Кората на половин лимон
- ½ к. л. канела
- 3 яйца
- 1 с.л. какао
- Олио за изпържване
Начин на
приготвяне:
Сложете да заврят
млякото, захарта, лимоновата кора (не е нужно да я настъргвате, просто обелете
лимона) и канелата. Свалете от огъня , прецедете и оставете да изстине напълно.
Изсипете млякото
в подходящ съд за да можете да потапяте
филийките, разбийте яйцата в друг съд. Сложете тиган с олио да се загрее и панирайте филийките, като потапяте първо в мляко и после в яйцата.
След като ги извадите, ги оставете да се отцедят на салфетка и добре оваляйте в
захар и какао. Наредете филийките в съд който да можете да затворите и ги
оставете да изстинат. Сервирайте ги студени.