Екипът на "Готвенето е лесно" благодари за тази рецепта на главния готвач на ресторант "Taberna Balkanika" в Мадрид!
- 2 пакетчета какаови бисквити (400 гр.)
- 400 гр. бял шоколад
- 250 мл. сладкарска сметана
- 500 гр. сирене "Маскарпоне"
- 100 гр. сирене "Крема" или "Филаделфия"
- 100 мл. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Намачкайте бисквитите на ситно и ги поръсете с прясното мляко. Изсипете ги в подходяща форма и ги притиснете добре. Натрошете шоколада на малки парчета, добавете течната сметана и загрейте на бавен огън, докато шоколадът се разтопи. Свалете от огъня, добавете сиренето "Маскарпоне" и сиренето "Крема" или "Филаделфия". Разбъркайте добре и с тази смес залейте намачканите какаови бисквити. Поръсете с какао и оставете тортата за няколко часа в хладилника.