В българската кухня сармите са доста популярно ястие. Днес ще представя една различна рецепта за сарми, но не със зелеви листа, нито с лозови, а сарми от тиквички. Ето и необходимите продукти:
- oколо 700 гр. тиквички
- 500 гр. кайма
- 2 моркова
- 1 глава кромид лук
- 1 червена чушка
- 2 яйца
- 150 гр. кашкавал
- 50 мл.олио
- сол
- копър
- черен пипер
Нарежете всички зеленчуци на ситно и ги запържете в олиото. След като се изпържат добавете каймата. Добавете черният пипер и свалете от огъня и поръсете със ситно нарязания копър.
След като поизстине сместа добавете двете яйца и настържете половината от кашкавала.
Покрийте стените и дъното на подходяща чаша с лентите от
тиквички, като оставяте лентите да излизат от чашата.
Така облепената с тиквички чаша я напълнете със сместа от кайма, покрийте с излизащите от чашата лентички, притиснете леко и обърнете сърмичката в намаслената тавата в която ще печете.
Останалият кашкавал го настържете върху сармите и ги запечете за около 20 минути на 180º.
Надявам се да ви вдъхновя и да запретнете ръкави!