Продукти за
около 30 палачинки:
- 5 яйца
- 1 л. прясно мляко
- ½ кг. Брашно
- 2 с. л. олио
- 1 ч. л. захар
- щипка сол
Начин на
приготвяне:
Разбийте добре яйцата, добавете млякото и след това на
малки порции брашното. Разбийте много добре за да няма бучици. Сместа трябва да
е една идейка по-гъста от боза. Накрая прибавете олиото, захарта и щипка сол. В
добре нагорещен и леко намаслен тиган изсипвайте от сместа с помощта на черпак.
Сипвайте по средата на тигана, като разнасяте по цялото дъно. Когато краищата на палачинката
започнат да се отлепят и да покафеняват, можете да обърнете палачинката за да
се запече и от другата страна. Не забравяйте след всяка палачинка да
намаслявате по малко тигана с помощта на парченце кухненска хартия потопено в
мазнина. След изпичането на палачинките, намажете всяка една с течен шоколад,
мед или сладко, навийте на руло или на триъгълници и поднесете със сметана.