-->
На дъното на една тенджера
поставете порцеланова чиния, в която да наредите вече оформените сармички. Ако
сте използвали лозови листа от консерва, може да залеете сармите с течността, в
която са били листата, ако не, използвайте топла вода. Отгоре похлупете отново
с порцеланова чиния и сложете на бавен огън да се варят за около час.
- Около 50 бр. лозови листа
- 800 гр. кайма
- 150 гр. ориз
- 50 мл. олио
- 1 глава кромид лук
- Черен пипер
- Червен пипер
- Джоджен
- Кълцан лют пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Запържете нарязаният
на ситно кромид лук в олиото. Добавете каймата пържете до побеляването и. След
това добавете хубаво измитият ориз и подправките. Сипете около 200 мл. топла вода,
изчакайте водата да се абсорбира от ориза и свалете от огъня.
Ако лозовите
листа са пресни, ги бланширайте във вряла подсолена вода, aко са от консерва,
само изрежете дебелата част от към дръжката. Вземете с малка лъжичка от
оризово-месната смес, сложете я в края на един лозов лист, завийте краищата,
така че да не излиза сместа и оформете пурички.