Днес ще споделя една рецепта за бърз и доста лесен за приготвяне бъркан тутманик. Идеален за закуска. Приготвя се за по-малко от 10 минути, като не включвам времето за изпичане. Не успях да го снимам целият, защото го приготвих късно вечерта и осветлението не беше подходящо, а нямах търпение да го опитам.
Ето и необходимите продукти за тутманик с диаметър 26-28 см.
- 2 яйца
- 3 чаени чаши брашно
- 1 чаена чаша прясно мляко
- 1 чаена чаша топла вода
- 15 гр. мая
- 5 - 6 супени лъжици олио
- 300 гр. сирене
- 50 гр. масло
- 1 чаена лъжичка сол
- по желание, сусам за поръсване
Разбийте леко яйцата и добавете топлата вода, след което една чаша от брашното и солта. Разтворете маята в топлото прясно мляко и го изсипете към яйчено-брашнената смес. Прибавете останалите две чаши брашно и олиото. Разбийте до получаването на хомогенна смес и добавете натрошеното сирене. Оставете тестото да отпочине за около 15 минути.
Така приготвената смес я изсипете в предварително намаслена и покрита с хартия за печене тава с диаметър 26 - 28 см. Отгоре поръсете със сусама и късчета масло.
Печете в предварително загрята фурна на 180º за около 40 минути.