Днес ще ви представя едно типично ястие, както за Куба, така и за Испания. Лично аз, като го видях, бях доста предубеден имайки в предвид, че виждам просто бял ориз залят със домати, но като го опитах останах изумен от невероятния вкус на ориз. За мен белият ориз винаги е бил нещо безвкусно, но не и този път. Мисля, че си струва да опитате тази рецепта, която излиза и доста икономична. И така да започнем с
Необходимите продукти за четири порции:
- Една чаша за вода кръгъл ориз
- 4 супени лъжици зехтин
- една - две скилидки чесън
- пържен доматен сос
- едно бульонче
- 4 яйца
Сложете да кипне в една тенджера подсолена вода с малко зехтин и изсипете добре измития ориз. Оставете го около две - три минути да поври, дръпнете от огъня, похлупете го и го оставете във водата за около 10 минути.
През това време в един тиган загрейте зехтина и запържете до златисто чесъна, който само сте го чукнали леко (аз използвах пресен чесън).
Извадете лука и добавете отцеденият ориз и бульончето. Запържете леко и свалете от огъня.
Така приготвеният ориз се залива с доматеният сос и се сервира с яйца приготвени на очи.
Много подходящо ястие за вечеря!