Продукти:
- 1 кг. кайма (смес)
- 1 сурово яйце
- 1/2 ч. ч. галета
- 1 ч. ч. вода
- черен пипер
- чубрица
- копър (може да ви е малко странно, но придава невероятен вкус)
- 3 варени яйца
- 3 варени моркови
- 5 кисели краставички
- 100 гр. кашкавал
Начин на приготвяне:
Омесете добре каймата със суровото яйце, водата, галетата и подправките. Оставете сместта да престои за два, три часа в хладилника.
Каймата се разстеля равномерно (с дебелина около 0,5 см) върху парче найлон, предварително намаслен. Наредете върху нея нарязаните на четвъртинки сварени яйца, морковите и киселите краставички, разрязани на четири по дължина.
С помощта на найлона навийте на руло и го сложете в предварително намаслена тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180º за около 25-30 минути. Малко преди да се изпече рулото го извадете и поръсете с настъргания кашкавал, след което го върнете във фурната до получаването на хубав загар.
Поднесете със зелена салата или гарнитура по ваш избор!
Беше много вкусно, имах честта да го опитам!!!
ОтговорИзтриванеРадвам се, че ти е харесало, но трябва да благодарим на Юли, че го направи
ОтговорИзтриване