·
10 прави чушки
·
500 гр. Кайма
·
200 гр. Ориз
·
1 глава кромид лук
·
1 стрък пресен лук
·
1 с. л. доматено пюре
·
1 скилидка чесън
·
1 нарязана чушка
·
1 зеленчуков бульон
·
3 с. л. олио
·
червен пипер
·
черен пипер
·
дафинов лист
·
джоджен
·
сол
Начин на приготвяне:
Запържете в
подходящ съд скилидката чесън, след което я извадете и в същата мазнина
добавете нарязаните на ситно кромид лук, пресния лук и чушката. След като се
позапържат добавете каймата, дафиновият лист, джоджена и черният пипер. Пържете
в продължение на около пет минути и след това добавете добре измития ориз,
бульона и доматеното пюре. Посолете и разбъркайте добре. С така приготвената
плънка напълнете предварително изтърбушените, осолени отвътре и надупчени с
вилица чушки. Наредете в намаслена тава и сложете за около десет минути в предварително
загрята на 180º фурна, след което
извадете и долейте топла вода с разтворен половин зеленчуков бульон, така че
течността да е до половината на чушките. Печете до извирането на водата.
Няма коментари:
Публикуване на коментар